Sószoba
 
Nagy hangsúlyt fektetünk az egészséges életmódra, ezért a gyermekek számára napi rendszerességgel sószoba használata áll rendelkezésre. SószobaA sószoba egy esztétikusan kialakított helyiség, ahol a gyerekek kedvük szerint foglalatoskodhatnak: énekelhetnek, verselhetnek, esetleg játszhatnak a sóhomokozóban a benn töltött idő alatt. Óvodánkban a sószoba szolgálja a gyermekek alsó- és felső légúti megbetegedésének (orrdugulás, köhögés, hörghurut, stb.) asztma, allergia, egyes bőrbetegségek tüneteinek mérséklését, alkalmas közérzetük jobbá tételére, életminőségük javítására. 
A sótéglákból felépített fal, az ionizátorban lévő oldat párolgása következtébeSószoban kialakuló mikroklíma kedvező hatással van a légzőszervek aktivitására, ezáltal fokozódik az öntisztulás, enyhülnek, illetve megszűnnek a gyulladásos folyamatok. A gyermekek térítésmentesen használhatják a sószobát naponta akár két alkalommal is.
 
Az óvoda lehetőséget biztosít a kerületben élő, asztmatikus, allergén tünetekkel küszködő gyermekeknek a sószoba használatára. A sószobai kúra nem kötelező.
 
(Azon kisgyermekek, akiknek a szülei nem élnek a lehetőséggel a kúra ideje alatt a csoportszobában tartózkodnak természetesen felügyelettel.)

Csemete Óvoda©

1182. Budapest, Üllői út 681.

 


  Főépület: +36 (1) 290-9183
  Kisépület: +36 (1) 290-9183
 
titkar@csemeteovoda18.hu